søndag, oktober 28, 2007

Søndag igjen...

Søndags kveld e den kvelden i ugå eg har blogga flest ganger tror eg.....
jaja, uansett...

Denne helgen har flydd så fort avgårde at eg nesten lure på om an har vert her i d heile tatt!
Fredags-kvelden hadde me møte med "HOST"( = Hospitality for overseas students) (www.hostgroningen.nl). Dår e flest internasjonale som e med, og "slagordet" e "A home away from home"- tror eg syns at de lykkes med det!:)

I morges va eg på gudstjeneste. Trives godt i den kirken- selv om eg fremdeles sgo ønskt at eg kunne språket, sånn at eg kunne sluppe å sitte med hodetelefoner på, men, men..
Ellers har eg bare studert i dag og! Syns at mye e veldig vanskelig, men samtidig så e d jo faktisk fantastisk at eg har muligheten t å lære nye ting! Hadde en gjeng fra klassen hjemme hos meg for å "diskutere" oppgaver. Etter at de va gått måtte eg smile litt t meg sjøl- "plutselig" så kan eg mye mer enn d eg kunne når eg sto opp i morges- herlig! Hadde eg bare følt d sånn kver dag...!

Nå må eg vel kanskje prøve å få meg noen timers søvn, og før eg vett ordet av det så e nok søndagskveld igjen!:)

tirsdag, oktober 23, 2007

Oslo tur!:)

Høst i Oslo:)

Måtte bare ta med dette bildet fra togstasjonen her i Groningen. Mange, mange meter bortover e dår bare sykler. Lenger borte e dår og to etasjer, like fullstappa som her på bildet.. Herligt!:)




I forrige uke va eg altså på en liten Oslo tur.
Rart at på bare et par timer så kan eg komme meg fra "min lille verden" her nere i Groningen og opp t Norge!

Kjempe TAKK t Lene og Aina som lånte en seng t meg!:)


Va veldig,veldig koselig å se venner igjen!:)
Tror kanskje at nå når eg bor vekke fra folk eg e gla i, så sette eg ekstra stor pris på tiden eg får vert med de når eg e hjemme. D e litt godt å kjenne på d og tror eg!


Felles for alle dagene va et d blei mange samtaler. Ellers va dår mye forskjellig som skjedde; Shopping, turer, matlaging, film, loppemarked, café, innflyttingsfest, en dag på fysioterapi-praksis...... :)
Så dagene gikk bare så altfor fort!
(Innser jo selvfølgelig og nå når eg e tilbake at eg bør bli flinkere t å ta bilder, så d blir kje så mange bilder her fra turen, men, men...)

Va litt kjedelig å komme tilbake t en tom hybel på søndagskvelden, men nå e eg i gang igjen her nere, og eg ser jo at eg har d fint her og! Og om ikkje lenge så reise eg hjem t jul kan eg tenke meg!:)
(Nå høre naboen min her eg bor på "All I want for christmas is you"- noe som forsterke tanken min om at julen komme t å komme rett rundt hjørnet ennå mer;) )

Snakkes!:)

Klem fra Ingrid

mandag, oktober 22, 2007

Personlighetsforanding

"En prest satt i hverdagsklær på et fly ved siden av en dresskledd, dokumentmappe-bærende, finansavis lesende forretningsmann. Presten hadde mest lyst til å unngå en hver form for samtale (særlig om jobb) men da Herr Vellykket hilste på ham var den muligheten borte. Mannen jobbet i en bransje som tok sikte på å endre menneskers figur, få dem til å se bedre ut.
Presten ble slått over mannens stolthet over sitt arbeid, og det han fikk utrettet. Han undret seg over hvorfor kristne ikke opptrer like frimodig som ham. Hvorfor unskylder vi så ofte troen vår?

Da mannen spurte hva presten drev med la han det frem på denne måten:

- Presten:
Det er interessant at vi har felles jobbinteresser. De er i bransjen for kroppsforandring, jeg driver med personlighetsforandring. Vi benytter grunnleggende teokratiske prinsipper for å skape ekte og gjennomgripende personlighetsendring.

-Mannen:
Har De kontor her i byen?

- P:
Vi har mange kontorer. Vi har flere kontorer over hele delstaten. Faktisk driver vi virksomhet over hele landet, med minst et kontor i hver delstat, også på Hawaii og i Alaska. Faktisk driver vi også internasjonalt. Og ledelsen har planer om å opprette minst ett kontor i alle verdens land ved slutten av denne planperioden. Har dere noe slikt på det området De jobber med?

- M:
Vel, nei. Ikke ennå. Men De nevnte ledelse hvordan fungerer den?

-P:
Det er et familiekonsern. Det er far og sønn, og de styrer alt.

-M:
Det må vel trengs mye kapital?
(spurte han skeptisk)

-P:
Mener De penger?
Jo, jeg antar det. Ingen vet akkurat hvor mye som skal til, men vi lar ikke det bekymre oss, for det er aldri mangel på midler. Sjefen synes alltid å ha nok. Han er en svært kreativ kar, og pengene, de bare er der. Faktisk har vi i organisasjonen et ordtak om sjefen vår: "Han eier kveget på tusen åser".

M:
Så han er innen gårdsdrift også?

P:
Nei, det er bare for å illustrere hvor rik han er.

M:
Hva med dere?

P:
De ansatte? De er virkelig et syn. De har en "ånd" som gjennomsyrer hele organisasjonen. Den arbeider på denne måten: Far og sønn elsker hverandre så høyt at deres kjærliget strømmer gjennom hele organisasjonen, slik at vi alle opplever at vi elsker hverandre. Jeg vet at dette høres litt gammeldags ut, men jeg har mennesker i organisasjonen som er villige til å dø for meg.
Har dere noe slikt i din bransje?

Presten hadde egentlig lyst til å rope dette ut. Folk rundt dem begynte å bli urolige i setene sine.

M:
Ikke ennå, men har dere frynsegoder?

P:
De er solide! Jeg har full livsforsikring, brannforsikring, alt det grunnleggende. De tror det kanskje ikke, men det er helt sant. Jeg har andeler i en flott bolig som nå klargjøres for min pensjonist tilværelse.
Har dere noe slikt i Dere bransje?

M:
Ikke ennå. Vet De, jeg forstår det bare ikke. Jeg har lest aviser, og hvis bransjen din er alt du sier nå, lurer jeg på hvorfor jeg ikke har hørt om den før?

P:
Det er et godt spørsmål! Vi har tross alt holdt på i to tusen år. Lyst til å bli med hos oss?


I løpet av de neste 5 minuttene ble mannen og presten mer enn to fremmede som møttes tilfeldig!"


(fra boken: Hvid du vil gå på vannet, må du komme deg ut av båten)

søndag, oktober 21, 2007

Nå..

Nå e eg tilbake i Groningen...

onsdag, oktober 17, 2007

Nå...

Nå e eg i Oslo!
og eg har d fint:)

mandag, oktober 15, 2007

Citizen of Groningen

Dette brevet som eg nå har fått seie at eg nå offisielt e en "citizen of Groningen".
Citizen= legal resident of country. Someone who has the right to live in a country because he or she was born there or has been legally accepted as a permanent resident.
Wow, eg føle meg nesten som en hollender nå, he he:)
Så d feire eg med en tur t Norge:)
By the way: brevet e sendt t Mevrouw I. Emmerhoff.
Hæ? d e jo nesten litt kult:)

søndag, oktober 14, 2007

Endelig:)

Siden eg kom ned her t Groningen har eg leida itte en kirke eg kan gå i. D har vert litt vanskelig for eg kan kje Nederlandsk, eg prøvde meg på en vanlig nederlandsk gustjeneste, men d blei kje en suksess for å sei d sånn, he he!
Men her en dag fekk eg en mail. De sgo starte med internasjonale gudstjenester i en kirke i nærheten av her eg bor. Så forrige søndag va eg endelig på en gudstjeneste der eg forsto ka preten sa. Kanon kjekt, bra gudstjeneste og masse koselige mennesker:)
Disse gudstjenestene e foreløpig bare ein gang i måneden, men de har oversettelse t engelsk på de vanlige gudstjenestene fekk eg vite. Eg va der i dag. Fekk utdelt headset og så va dår ein som satt ein aen plass i kirken å oversatte. Eg vett at eg ikkje en hollender, men eg tror aldri eg har følt meg så utlending som når eg satt der med headsettet på. He he, greie opplevelser å ha :)

D e høstferie i Nederland nå. Så eg reise på en liten høstferie t Norge (Oslo) t ugå:)
(noe eg har tilfelles med ganske mange andre hollendere og;) )

Ha en flott uke!:)

Klemmer fra Ingrid

søndag, oktober 07, 2007

20 års dagen min

Då va eg blitt 20 år! :) Ikkje engang tenåring lenger, kan nesten ikkje tro d!:)
D va kanskje ikkje en dag eg hadde sett så masse frem t. Ikkje fordi eg ikkje ville bli et år eldre, men: "Feire" 20 års dagen min her nere i Nederland, koss blir d liksom!? For et par dager siden blei eg skikkelig forkjølte. Så eg våkna opp lørdag morgen (burdagen) og låg bare i sengå- kikte litt på noen Tv serier på internett, hadde kjøpt en litt bedre frokost t meg sjøl, men pg.a. den tette nesen så smakte d ingenting!
Eg tok meg en dusj, og så ringte telefonen, eg fekk meldinger og mailer med gratulasjoner!:)
I posten va dår både pakke og brev! Wow, d blir jo bursdag aligavel tenkte eg:)
Tror eg satte større pris på d en folk tror!:)
Litt utpå dagen fekk eg en melding fra ei i klassen om at eg sgo møte opp med Martini tower i byen kl.19- sulten!
Forkjølelsen kom seg og litt utover dagen-heldigvis!
Når eg kom t byen venta en gjeng fra klassen på meg med bursdags lys, bursdags kake og bursdags sang!:)
(Fikk ikkje tatt bilde av akkurat d, men her spise me i hvertfall kaken: )

Ittepå bar d av sted t en pizza resturant:

Når magene va mette på pizza, gikk me en liten runde i byen. Bilde under ser nesten ut som et juletre, men d e en "Pannekake" båt. (Ikkje fordi an e flat som en pannekake, men fordi en kan kjøpe pannekaker der! Hæ? d e kje mange plasse en kan finne d!:)



Dagen blei mye bedre enn forventa!
Eg skreiv en blog post tidligere om at "God will take care". Tror eg fekk et bevis på d i dag!
God IS taking care of me:)