lørdag, juni 07, 2008

GRATULERE MED 18-ÅRS DAGEN DIN, HANNE!!:)



Du e den aller beste søsteren som fins!!!! ;)







Kjempe glae i dag!


Ønske deg en herlige dag!:)

fredag, juni 06, 2008

Bevegelse!

På skolen i dag har me lært om mennesker som har fått en skade på ryggmargen og som føre t at de blir lamme. Fokuset i dag va på pasienter som e lamme fra brystet og ned. Me lærte om koss å "transfer" pasienten fra sengen t en stol for eksempel, me lærte tester for å finne ut kor skaden e i margen, og me lærte noen behandlingsmetoder.

Når me øve jobbe me sammen to og to; ein må ver pasient og den andre fysioterapaut.
D va vanskelig å ver pasient i dag, føles rart å prøve å ver heilt slapp i mage, rygg og bein mens en aen må hjelpe meg opp og over t en stol. Har liksom kje peiling på koss d egentlig e å ikkje kunne bevege meg.. Og koss e d å se at noen tar på beinet ditt, men ikkje kjenne d.. ?
Vanskelig å sette seg inn i situasjonen, og d e litt vanskelig å tenke at dår e mennesker som faktisk e i den situasjonen....

På slutten av dagen hadde me en ordentlig pasient. Me hadde vel egentlig forventa oss en pasient som kanskje ikkje hadde en alvorlig skade..

D viste seg at pasienten va på vår alder og virkelig va lam fra brystkassen og ner, og ulykken skjedde for kort tid siden...
Kjempe sporty gutt som plutselig fekk livet snudd på hodet. At han har vert aktiv før skaden skjedde e t kjempe hjelp nå, for an har for eksempel kjempe gode armer som kan hjelpe!
Timen med han sette tankene mine i sving......

Så min lille oppfordring i dag e:

Ta vare på kroppen din!:)
Og ver gla for at du kan bevege deg!:)

Nyt sommerværet!:)

God helg!:)

tirsdag, juni 03, 2008

En tirsdag sånn litt utenom det vanlige..

Våkna opp i dag t herlige sol, hadde satt vekkerklokken på tidlig sånn at eg sgo rekke å gjør ferdig noen oppgaver som meg og ei i klassen sgo diskutere.
Når de va gjort ferdig tok me så syklene fatt (som alltid) og satte kursen mot en nydelig park for å studere der siden været va såååååå herlig!
Itte ca. en halv time i parken blei himmelen dekka av skyer, mørke skyer... Et dunder der, et dunder her, og jammen der kom dår kje et lyn og, fant ut at d kanskje ville ver en ide å komme seg i ly en plass før regenet komme....

Me pakte sammen, og i det med satte oss på syklene kjente me ein dråpe og så ein t, og før me visste ordet av d åpna alle himmelens sluser seg!! D REGNA!!!!!
Midt i parken ligge dår en svær, fin kinesisk wok resturant- d blei redningen! En mann i vinduet såg oss, han ropte oss inn! For en snill mann! Itte bare 1min, i regnværet va me fullstending gjennomvåte!
Han viste oss t en plass me kunne sitte, og så fekk me en kopp te:)

Regenet ville ikkje slutte, så me fant ut at me kunne jo likså greit bare studere i resturanten:)
Så me bøkene på bordet, kinesisk jasmin-te i hånden, og i disse fine "omstendighetene" følte me at me hadde reine luksusen!
Itte en stund nærma d seg lunsj tider.. Resturanten begynte å fylle seg med andre mennesker og. Og magene våre begynte å rumle... Hmm? Ut i regnværet igjen, for så å sykle i 30min for å komme hjem? Eller spise lunsj her?? Valget blei enkelt! Glae va me når d viste seg at buffeten bare kosta 9 euro!:) Og d e kje kafforen som helst buffet sga eg sei deg!!:)
Alle slags varianter av kinesisk mat, og et dessertbord som nesten e for godt t å ver sant!
Å ja! Me kooooooooste oss!:)
Når magene våre va så fulle som de bare kunne bli, satte me oss liksågreit t å studere igjen, før me måtte ta syklene fatt for å rekke nederlandsk kurset:)
Joda, så d har vert min dag i dag:)
Må bare t slutt ta med dette bildet:
" waiting, waiting for the bus to arrive..."


God bless!:)