fredag, juni 06, 2008

Bevegelse!

På skolen i dag har me lært om mennesker som har fått en skade på ryggmargen og som føre t at de blir lamme. Fokuset i dag va på pasienter som e lamme fra brystet og ned. Me lærte om koss å "transfer" pasienten fra sengen t en stol for eksempel, me lærte tester for å finne ut kor skaden e i margen, og me lærte noen behandlingsmetoder.

Når me øve jobbe me sammen to og to; ein må ver pasient og den andre fysioterapaut.
D va vanskelig å ver pasient i dag, føles rart å prøve å ver heilt slapp i mage, rygg og bein mens en aen må hjelpe meg opp og over t en stol. Har liksom kje peiling på koss d egentlig e å ikkje kunne bevege meg.. Og koss e d å se at noen tar på beinet ditt, men ikkje kjenne d.. ?
Vanskelig å sette seg inn i situasjonen, og d e litt vanskelig å tenke at dår e mennesker som faktisk e i den situasjonen....

På slutten av dagen hadde me en ordentlig pasient. Me hadde vel egentlig forventa oss en pasient som kanskje ikkje hadde en alvorlig skade..

D viste seg at pasienten va på vår alder og virkelig va lam fra brystkassen og ner, og ulykken skjedde for kort tid siden...
Kjempe sporty gutt som plutselig fekk livet snudd på hodet. At han har vert aktiv før skaden skjedde e t kjempe hjelp nå, for an har for eksempel kjempe gode armer som kan hjelpe!
Timen med han sette tankene mine i sving......

Så min lille oppfordring i dag e:

Ta vare på kroppen din!:)
Og ver gla for at du kan bevege deg!:)

Nyt sommerværet!:)

God helg!:)

Ingen kommentarer: